E-Müfredat Kurul (Zümre ve Şök) Oluşturma

Daha az bürokrasi ve evrak adına e-müfredat hizmete sunuldu. Yeni kullanmaya başladığımız için şimdi biraz karışık görünse de zamanla yapılan yenilikler sayesinde kullanımı kolaylaşacaktır. İşin büyük kısmı idarede olsa da öğretmenlerin de E-müfredat üzerinden yapacağı bazı işlemler var. E-müfredat zümre (e-zümre) ve şök bunlardan ikisi. Artık zümre toplantıları E-müfredat kurul oluşturma üzerinden öğretmenlerce yapılacak.

Öğretmenler toplantısı (dönem başı toplantıları) gibi tüm öğretmenleri ilgilendiren konularda da tüm öğretmenlerin en azından e-müfredat kurul kararı onaylama işlemi yapması gerekecek. E-müfredat kurul kararı onaylama için yazının en altına bakabilirsiniz.

Zümre ve ŞÖK gibi işlemler artık e-müfredat kurul tanımlama sekmesi üzerinden yapılacak. Zümre başkanı olan öğretmenler E-müfredat kurul oluşturma yani e-müfredat üzerinden zümre yapmak için sırasıyla şu adımları izleyebilir:

1- E-müfredata girdikten sonra en solda bulunan “Yıllık Plan” ardından da “Eğitim Kurumu İşlemleri” sekmesine tıklıyoruz. E-müfredat kurul (yani e-müfredat zümre) oluşturmak için “Kurul Tanımlamaya” tıklıyoruz.

2- Kurul tanımlamaya tıkladıktan sonra karşımıza çıkan şu üç alanı dolduruyoruz. Sistemde örnek zümre açıklamaları var. Eğer e-müfredat üzerinden ŞÖK (Şube Öğretmenler Kurulu) hazırlamak istiyorsanız “Zümre Öğretmenler Kurulu” yerine “Şube Öğretmenler Kurulu” seçilir.

Kurul/Zümre Adı:
Kurul/Zümre Tarihi:
Kurul/Zümre Açıklaması:

3- Bilgileri doldurtuktan sonra en üstteki “disket” simgesine tıklayarak kurulu kaydediyoruz. E-müfredatta oluşturulan kurullardan biri de zümre öğretmenler kurulu.

Kurulu kaydettikten sonra seçili zümreye tıklayınca gündem maddeleri çıkıyor. İstediğiniz gündem maddelerini seçerek gündem maddelerini ekle diyoruz. Dilek ve temenniler ile kapanışı ok işaretlerini kullanarak en alta alabilirsiniz. En alta aldığınızda “Sıralamayı tekrar oluştur” sekmesine tıklayın.

Kaç gündem maddesi seçmeniz gerektiğiyle ilgili bir koşul yok. Toplantıdaki gündem maddelerini seçebilir, listede bu madde yoksa sonradan ekleyebilirsiniz.

4- Gündem ekledikten sonra aşağıda katılımcı ekleme bölümüne geliyoruz. Buraya zümredeki diğer öğretmenleri ekliyoruz. “Tüm katılımcıları ekle” butonuna tıklamamız yeterli. Katılımcılar listelendikten sonra birinin adına tıklayıp, başkanı kaydet, bir başkasının adına tıklayıp da yedek başkan kaydet, diyoruz.

Eğer küçük bir okuldaysanız ya da branşınız gereği tek kişiyseniz bir müdür yardımcısını T.C kimlik numarası ile ekleyebilirsiniz.

5- Artık geriye kurulu onaylayıp en üstteki disket butonuna tıklayarak kaydet demek kalıyor. Bu buton biraz yukarıda kaldı. “Kurul/Zümre bilgilerini katılımcıların görebilmesi için onaylıyorum.” dediğinizde zümredeki ya da kuruldaki diğer öğretmenlere bilgilendirme gidecek.

E-Müfredat Kurul (Zümre) Kararlarını Onaylama

Oluşturduğunuz kurul (buradaki anlatımda o kurul zümre) sonrası gündem maddelerini onaylamanız gerekiyor. Başta belirlediğiniz gündem maddeleri hakkındaki değerlendirmelerinizi e-müfredata işliyorsunuz. Bunun için şu yolu izliyoruz:

6- Ekranın solundaki Yönetimsel İşlemler-Eğitim Kurumu İşlemleri- Kurul Toplantı Bilgilendirme yolundan gündem maddelerimizi düzemlemek üzere açıyoruz.

7- Buraya tıkladığımızda e-müfredatta biraz önce oluşturduğumuz zümre adı karşımıza çıkacak. Düzenlemek için yanında bulunan “kalem” simgesine tıklamanız yeterli.

8- Karşınızda kararlar listelenecek. Her kararın yanındaki kalem simgesine tıklayarak toplantıda alınan kararı gündem maddesinin altına yazıyorsunuz ve ardından disket simgesine tıklıyorsunuz. Dikkat, bu en üstte bulunan disket değil, hemen kararın üstünde bulunan küçük disket.

Tüm maddelere tek tek kararı ekleyip yazdığınızda da en üstte bulunan büyük diskete tıklayarak işlemi bitiriyorsunuz. Hepsi bu kadar. E-müfredat zümre veya e-müfredat şök kararlarını inceleyip onaylamak diğer öğretmenlerin yapacağı bir şey.

(Onaylama işlemi bittikten sonra toplantıyı bitire tıklayacaksınız. Karar girmek istediğinizde de Kararlar ve Sonuçları sekmesinden sonuçları gireceksiniz.)

Ek olarak;

E-Müfredat Kurul Karar Onaylama Nasıl Yapılır?

1- Yönetimsel İşlemler – Eğitim Kurumu İşlemleri – Kurul Toplantı Bİlgilendirme yolundan kayıtlı kurur kararlarına ulaşıyoruz ve onaylamak istediğimiz kararın yanındaki “kalem” simgesine tıklıyoruz.

Ardından listelenen kararlardan onaylamak istediğimizi seçiyoruz.

2- “Kurul/Zümre kararlarını okudum ve tümünü kabul ediyorum.” sekmesine tıklayarak en üstteki diskete tıklıyoruz. (E-okuldaki gibi) Eğer sadece toplantıya katılacaksak alttaki “Katılım durumunu değiştir” demeniz yeterli. Bu kadar.

Eğer butona tıkladığınızda değişim olmuyorsa en yukarıda bulunan disket butonuna tıklayın. Toplantıya katılacağım deyince, katılım durumunu değiştir, kurul kararlarını onayladıktan sonra ise kaydet (disket) butonuna tıklıyoruz.

İşlemler tamamen e-müfredat üzerinden yapıldığında evraklardan kurtulacağız. Belki zamanla e-müfredat e-okulla birleştirilebilir. Kişisel yorumum e-müfredatın karışık olduğu. Zamanla sadeleşecektir.

5 yanıt

  1. E-Müfredat’ta toplantı sonrası kararları girmek için “Eğitim Kurumu İşlemleri” ne tıkladıktan sonra “Kararlar ve Sonuçları” sekmesine tıklıyoruz. Oradan karar olumlu sonuçlandıyı seçince bir karar sonucu girmemiz için kutu açılıyor. Buraya ilgili kararın sonucunu yazarak “kaydet” (en üstteki disket) diyoruz.

  2. Emüfredat dilek ve temenni cümlesi olarak ne yazıyorsunuz? Ben şunu yazdım:

    “Gelecek sene de mevcut toplantı maddelerine uyarak başarılı bir yıl daha geçirilmesi dileğiyle.” yazdım.

  3. Ben böyle saçma sapan bir site ve uygulama görmedim; insan işleri biraz kolaylaştırır, bunlar ise zorlaştırmak için elinden geleni yapmışlar; daha da zorlaştıracağa benziyorlar. Nefret!

    1. Daha pratik olabilirdi gerçekten. Kararları ekleme, sonuçlarını yazmak, onaylamaları sağlamak derken kağıt üzerinde yapmaya göre zorlaştı. Kağıdın yerini teknoloji aldı ama henüz hız ve kolaylık sağlayan bir teknoloji değil maalesef.

  4. Sisteme güncelleme gelmiş. Kaydet butonu yerine “Katılım durumunu değiştir.” demeniz yeterli. Yazıyı güncelledim.

    Şök veya başka bir kurul oluşturduysanız ve katılımcılar kararları onayladıysa geriye toplantıyı bitirmek kalıyor. Bunun için “Kurul/Zümre toplantısı sona ermiştir.” butonuna tıklayarak kaydedin işlemi. Toplantı kararlarını onaylama butonunun hemen üstünde. Yazıdaki son görselde görünüyor.

Bir Cevap Yazın

Diğer 1.080 aboneye katılın
Şiraz Duvarı
Gizliliğe genel bakış

Bu web sitesi, size mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunabilmek için çerezleri kullanır. Çerez bilgileri tarayıcınızda saklanır ve web sitemize döndüğünüzde sizi tanımak ve ekibimizin web sitesinin hangi bölümlerini en ilginç ve yararlı bulduğunuzu anlamasına yardımcı olmak gibi işlevleri yerine getirir.