LG’nin Tasarım Anlayışı

Teknoloji mağazalarında dolaşırken LG standları: “Gel bendekileri de incele, yakından bak.” diyor bana. Gidip bakıyorum. Çünkü gerçekten dikkatimi çekiyorlar. Diğer markalardan ayrılan bir tasarım anlayışları var. Tasarıma ve şık olmaya önem verdiklerini çok net görebiliyorum.

Ürünlerde ölü alan diyebileceğimiz kısımları yani pek dikkat çekmeyen önemsiz yerlere bile bir incelik, bir detay koymaya çalışmalarından anlıyorum bunu. Bir televizyonun arkasına küçük küçük desenler koyabiliyorlar ya da bir ses sisteminin bir köşesine olmasa kimsenin niye yok demeyeceği bir detay görüyorsunuz. Bunları göze batmayacak şekilde yapabilmeleri güzel olan. Çinliler gibi lüks ve şaşaalı görünsün diye oraya buraya parıldı, led ışık gibi ucuz hissettiren detaylar değil bu bahsettiklerim. Demek istediğimi yazının sonundaki fotoğraflardan daha iyi anlayacaksınız.

Markanın giderek büyümesindeki bence en büyük etken tasarıma bu kadar kafa yormaları. Çünkü ortalama bir marka kadar kaliteliler. Dayanıklılık ya da malzeme kalitesinde öyle ahım şahım bir üstünlükleri yok. Çok şık ve stil sahibi görünerek kullanıcıyı memnun ediyorlar. Çoğumuz güzel görünen eşyalara sahip olmak isteriz. TV’mizin özelliğinin az olmasını odamızda şık durmasına tercih ederiz. LG’de tam olarak bunu yapıyor. Güzel eşyalara sahip olmamızı sağlıyor.

LG’ nin tasarım konusundaki başarısını tek fark eden ben değilmişim. Biraz araştırdıktan sonra tasarım yarışmalarında aldıkları ödülleri gördüm. En son 2017 yılında mükemmellik alanında tam 30 iF Tasarım Ödülü kazanmış. İF Tasarım Ödülleriyle ve LG’nin bu başarısıyla ilgili daha detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

“LG’nin ürün tasarımları kullanıcıların ihtiyaçlarının temelinde yatan isteklerden ilham alıyor. Kazandığımız bu ödüllerle, estetik kavramını kullanarak kullanıcı deneyimi üzerinde yarattığımız dönüşümdeki kararlılığımızı kanıtlıyoruz. İşlevsellik ve şıklığın sınırlarını zorlayan ürünlerimiz aracılığıyla, kullanıcılarımızın hayatlarını güzelleştiren yenilikler sunmaya devam edeceğiz.” demiş LG Electronics Başkan Yardımcısı ve Kurumsal Tasarım Bölümü Yöneticisi Noh Chang-ho.

İşlevsellik ve şıklığın sınırlarını zorlamak… Tasarımda başarı için konulmuş çok doğru bir hedef. Fakat kullandığım LG ürünlerine bakarak çok da işlevsel diyemiyorum. Evet bir akıllı televizyona çok sayıda medya çıkışı koyuyor, web tarayıcı koyuyor, WİFİ koyuyor, işletim sistemi koyuyor vs. ama bunlar doğru çalışmazsa, işlevsel olunmuyor.

Bir Sony gibi, Apple gibi kullanırken ”Bu beni üzmez.” diyemiyorum. Bazen küçük aksamalarla üzebiliyor ama şık görünmeleri ufak tefek hataları hoş görmeme yetiyor.

Ortalama bir kaliteye şıklık ekleyerek insanları memnun edebiliyorsunuz. Bunu bütün yerli markalarımız fark etmeli. Büyük markaların tasarıma ne kadar bütçe, zaman, emek ayırdıklarını görmeli. Tasarımın gücünü es geçmemeli. Bunun için belki de sadece LG’yi takip etmek yeterli olacaktır.

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

Bir Cevap Yazın

Diğer 1.080 aboneye katılın
Şiraz Duvarı
Gizliliğe genel bakış

Bu web sitesi, size mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunabilmek için çerezleri kullanır. Çerez bilgileri tarayıcınızda saklanır ve web sitemize döndüğünüzde sizi tanımak ve ekibimizin web sitesinin hangi bölümlerini en ilginç ve yararlı bulduğunuzu anlamasına yardımcı olmak gibi işlevleri yerine getirir.