Android ve iOs için (Tavsiye) İşlevsel Uygulamalar

Akıllı telefonlarda kulandığımız birçok uygulama var. Kimi en çok indirilen ve herkesin bildiği uygulamalarken kimileri özel ihtiyacımız için kullandığımız uygulamalar. Yazıda günlük hayattaki bazı sorunları çözen işlevsel uygulamalar yer alıyor. Daha çok verimlilik üzerine oldu liste. Umarım kullanmadığınız ve bu işimi görür dediğiniz bir uygulama ile karşılaşırsınız.

1- Google Keep / Evernote – Aklınıza gelen fikirleri mutlaka not alın.

Başlangıç olarak not alma uygulaması. Aklınıza gelen konuları, fikirleri, ilham verici şeyleri kaçırmamak için bir not alma uygulaması şart. Tüm hizmetleri mümkün olduğunda aynı üreticiden almak isteyenler hafif bir not alma uygulaması olarak Google Keep‘i tercih edebilirler. Evernote ise harici uygulamalar ve tarayıcı eklentileri ile kullanılabilen basit ama daha çok işleve sahip bir uygulama. iOs kullanıcıları için Apple Notlar da bir seçenek tabii.

Google Keep, Evernote ve Apple Notlar arasındaki fark üzerine bu yazıyı okuyabilirsiniz.

2- Goodreads – Daha fazla kitap okuyun.

Düzenli kitap okumayı hayatınıza sokmak istiyor fakat başaramıyorsanız Goodreads ilginizi çekebilir. Goodreads kitap okuma üzerine kurulu bir sosyal medya uygulamasıdır. Amazon’un sunduğu bir servistir. Sene başında bir kitap okuma hedefi belirlersiniz ve sene içinde o hedefe ulaşmayı denersiniz. Bir kitabı sevdiğinizde, diğer kullanıcıların o kitaba verdiği puanlarla karşılaştırma yaparak size sevebileceğiniz başka kitapların önerisini yapar. Kitaplar hakkında yorum ve inceleme yazabilir ve yazılanları okuyabilirsiniz.

Goodreads hakkında daha fazla bilgi almak için bu yazıyı okuyabilirsiniz.

3- GiderimVar – Bütçenizi planlayın.

GiderimVar basitçe gelir gider kaydınızı tutmanızı sağlayarak para yönetiminizi kolaylaştıran bir uygulamadır. Bu tür finans uygulamalarını birkaç ay kullanarak kendi harcama alışkanlıklarınızı daha net şekilde görebilir ve gereksiz masraflarınıza dikkat edebilirsiniz. Aylık harcamalarınızı daha sonra inceleyebilir ve karşılaştırabilirsiniz. GiderimVar sade bir uygulama. Daha işlevsel ücretli uygulamalar var markette. Bu tür bir uygulama kullanmıyorsanız, tecrübe etmeniz için GiderimVar uygun.

4- Investing.com – Dolar, Euro, Sterlin vs. Kur Takibi Uygulaması

Son günlerde dolarında değişken hareketleri ile insanlar dolar kuru takip etmeye başlamak istiyorlar. Kur ve borsa takip etmek için sizlere uzun zamandır kullandığım döviz, hisse senedi ve ekonomi haberlerini takip edebildiğimiz investing uygulamasını önerebilirim. Herhangi bir döviz kurunun anlık değerini, alış satış aralığını 52 haftalık en yüksek ve en düşük değerini, baktığınız kur hakkındaki haberleri, ekonomistlerin analizlerini ve aynı kuru takip eden site kullanıcılarının konu hakkındaki anlık yorumlarını takip edebilirsiniz.

Dövizin hareketli olduğu zamanlarda birçok kur sitesi yoğunluk nedeniyle çöküyor. Uygulamayı kullanırsanız böyle bir sorun yaşamazsınız.

Eğer üyelik oluşturursanız, alarmlar da kurabilirsiniz. Alarmlar, takipte olduğunuz kur, belirlediğiniz seviyenin üstüne çıkarsa ya da altına inerse size bildirim gönderir. Örneğin dolar 6,90 ın üstüne çıkarsa bildir diyerek bir alarm kurarsanız çıktığı anda bildirim gelir ve satmak isterseniz satarsınız. İşlerimiz gereği sürekli ekrana bakarak duramayız.

Bunların dışında uygulama içerisinde genel ekonomi haberlerini okuyabilir kendi takip etmek istediğiniz kurları yada hisseleri bir liste yapıp sadece o hisseleri takip edebilirsiniz. Ekonomi takvimine bakıp o günkü yada o haftaki dünyadaki ekonomik açıklamaları takip edebilir, takipte olduğunuz kurun gidişatı konusunda öngörüde bulunabilirsiniz.

Investing uygulaması kayıt olurken facebook, gmail yada eposta ile kayıt almaktadır. Kayıt sırasında hangisini seçerseniz seçin telefon numaranızı istemekte ve onay kodu yollamaktadır. Ben de numaramı verme taraftarı değildim ancak herhangi bir şekilde şirketlerden arayıp beni Forex’e davet etmediler. Bun uda bildirmek istedim.

5- Google Fit – Form Koruma Takibi.

Hareketsizlik nedeniyle ortaya çıkan fazla kilolar nedeniyle artık adımlarımızı sayan uygumalar telefonlarımızın vazgeçilmezleri. Çoğu telefon bunu otomatik olarak yapıyor. iPhonlarda Sağlık uygulaması bu işi yapıyor. Eğer telefonunuzda böyle bir uygulama kullanmıyorsanız sade ve şık arayüzü olan Google Fit uygulamasını kullanabilirsiniz. Günlük adım hedefi belirliyor ve hergün o hedefe ulaşmaya çalışıyorsunuz. 6000 adım ideal günlük. Ben 8000 olarak belirledim. Yazın 8000 adım ve fazlasını atmak mümkün olsa da kışın 6000 adım daha gerçekçi bir hedef.

6- KlikTag – Ne yediğinizi bilin.

Kligtag bir beslenme rehberidir. Satın almak istediğiniz ürünlerin barkodunu Kligtag’e okutarak besin değerlerini (yağ, şeker, protein oranı vs.) ve içerdiği katkı maddelerini görebilirsiniz. Aynı zamanda uygulama satın almak istediğiniz fakat sağlıksız olduğunu gördüğünüz ürünün alternatiflerini de önermektedir. KlikTag ile daha sağlıklı ürünler tüketerek hem sağlıklı kalabilir hem de formunuzu koruyabilirsiniz.

Kligtag hakkında daha fazla bilgi almak için bu yazıyı okuyabilirsiniz.

7- MusikOn – Evde ve arabada ücretsiz müzik dinleyin.

Bilindiği üzere iPhonelarda ara ara güncellenen bedava müzik uygulamaları mevcut. Ancak zaman zaman bu uygulamalar kullanım dışı kalmakta yada Appstore’dan tamamen çıkarılmaktadır. Genelde herkesim bildiği tubidy uygulaması uzun süredir kullanım dışı kalmıştır. Yerine iPlay adında bir uygulama çıkmış ancak oda yaklaşık bir aydır youtube üzerinden düzgün bir arama yaparak veri çekememektedir. Zaten bir kaç hafta öncede yine Appstore’dan kaldırılmıştır.

İhtiyacım olduğu için silinenler yerine yine Appstore’dan MusikOn uygulamasını buldum. Aramalarınızı diğerlerinde olduğu gibi Youtube sekmesi üstünden aratarak bulduğunuz şarkılarınızı telefonunuza indirip internet olmadığı zamanlarda da dinleyebilirsiniz. İnternetiniz açıkken önceden indirdiğinizden her dinleyişinizde kotanızdan internet kullanmayacaktır. Tek yapmanız gereken şakının sağ üstündeki üç noktaya basmak ve adını kafanıza göre verdiğiniz bir liste oluşturup şarkınızı playliste ekle seçeneğine basmak.

(İlk yapışınızda Playlist sayfasına gittiğinizde yukarıda kırmızı bir şekilde müzikleri telefona indir butonu var. O butonu aktif duruma getirmek. Artık bundan sonra playlistinize eklediğiniz her şarkı otomatik olarak telefonunuza inecektir. İndirmede sorun olurda uygulamayı bir kez kapatıp açmanız yeterli indirme devam edecektir.)

Bunlarla uğraşmak istemiyorsanız Apple Music, Spotify veya Fizy kullanabilirsiniz. Apple Music öğrenci daha uygun tabii. Apple Music öğrenci aboneliği başatmak için bu yazıya bakabilirsiniz.

8- Tara & Çevir

Dergi, gazete veya kitaptaki bir yazıyı dijitale aktarmanız gerekiyorsa bu uygulama işinizi görür. Günlük 3 çevirme işlemine kadar ücretsiz. Ben pro versiyonunu kullanıyorum. Örneğin bir makaleden alıntı yapmak istiyorsam, tekrar yazmak yerine Tara & Çevir ile telefonuma kopyalıyor oradan da Pc’ye aktarıyorum. Ofisle ilgili işlerinizde size çok yardımcı olabilecek bir uygulama.

Android için buraya, iOs için buraya tıklayabilirsiniz.

Çoğu uygulamada market indirme bağlantıları yerine anasayfalarını verdim. İlgili anasayfadan işletim sisteminize uygun olan sürümü indirebilir ya da uygulamanın adını AppStore veya Google Play’de aratabilirsiniz. Yüzbinlerce uygulamanın arasından bunlar işlevsel uygulamalar denilebilecek olanları seçmeye çalıştım.

Bir Cevap Yazın

Diğer 1.068 aboneye katılın
%d blogcu bunu beğendi: